REZERVIRAJ

Hišni red

HIŠNI RED

Prosimo vas, da se k nam odpravite zdravi. Za namestitev je potrebno izpolnjevati PCT pogoje. Ob prihodu na recepcijo nam boste pokazali ustrezna dokazila ter izpolnili in podpisali IZJAVO.

RECEPCIJA

urniki se nahajajo na recepciji

Prijava:

Ob prihodu se prijavite na recepciji z veljavnim osebnim dokumentom.  Izpolnili boste potrebne obrazce. Bivanje neprijavljenih oseb v sobah je prepovedano ter bo sankcionirano.

Ob prihodu boste dobili ključ – kartico katera odklepa parkirišče vhodna vrata ter vrata vaše sobe. Prosimo, da skrbite za kartico. Izgubljeno kartico bo potrebno plačati po veljavnem ceniku.

Prihod: Rezervirana soba vam je na razpolago od 14.00 ure dalje.

Odhod: Na dan odhoda vam je soba na razpolago do 10.00 ure.  Za zakasnitve  30 -150 minut, zaračunavamo dnevno bivanje v znesku 35€. Vse nad tem časom bo zaračunano kot nova storitev – nočitev z zajtrkom po veljavni ceni.

Plačilo:

Plačilo je možno po predračunu, ob prijavi ali v času  bivanja z gotovino ali bančno kartico. Tudi v letu 2021 je možno plačilo s turističnimi boni, ki jih je zagotovila Republika Slovenija  za izboljšanje gospodarskega položaja na področju potrošnje turizma.

Rezervirana soba za katero je plačan avans, vas čaka do 20.00 ure, razen če ni drugače dogovorjeno. V primeru, da se do  20.00 ure niste prijavili ter nas vnaprej niste obvestili o poznejšem prihodu,  sobo lahko oddamo komu drugemu, vam pa v primeru prihoda ponudimo sobo v mejah razpoložljivih zmogljivosti.

Avans obdržimo v primeru predčasnega odhoda ali v primeru ne prihoda gosta.

Prehrana:

Jedilnica se nahaja v pritličju pastoralnega doma, kjer sta vam je na voljo samopostrežni zajtrk in kosilo. Urnik obrokov se nahaja na recepciji.

Nočni mir: 22:00 – 6:00

PARKIRIŠČE IN KOLESARNICA:

Gostom našega pastoralnega doma zagotovimo parkirišče ter kolesarnica v času bivanja.  Parkiranje na tem parkirišču je brezplačno na lastno odgovornost . Za krajo ali  poškodbe na kolesih in avtomobilih ne odgovarjamo.

Nastanek škode:

 • Prosimo, da ne poškodujete in ne odnašate inventarja, pokrival in brisač iz prostorov.
 • Gost  je odgovoren za škodo, ki je nastala po njegovi krivdi ali po krivdi tistih, za katere je odgovoren.
 • Nastalo škodo je potrebno poravnati.

SKUPNI PROSTORI: na razpolago so skupni sanitarni prostori, recepcija in jedilnica. Puščanje predmetov v skupnih prostorih je izključno na lastno odgovornost in za njih ne odgovarjamo.

Kajenje  je  strogo prepovedano v vseh notranjih prostorih ter v neposredni bližini stavbe. V primeru neupoštevanja pristojne zakonodaje RS bomo primorani ustrezno ukrepati. Za čiščenje takšne sobe  bomo primorani zaračunati dodatno čiščenje v vrednosti 50€ na sobo.

Požarni red in varnost

* Električna napetost je 220 V.

* Uporaba grelnih ali kuhalnih aparatov v sobah je prepovedana. Vso nastalo škodo povzročeno zaradi nespoštovanja te prepovedi bo moral poravnati  povzročitelj.

* Vnos vnetljivih ali eksplozivnih snovi ali snovi z neprijetnim vonjem je strogo prepovedana.

* Uporaba opreme in naprav, ki niso sestavni del ponudbe je dovoljena le v soglasjem gostitelja.

* Vhodna  vrata zaklepajte. Pri odhodu iz sob zaprite vodo,  zaprite okna, izključite razsvetljavo.

* Okvare ali pritožbe na servis prosimo, da takoj sporočite osebju.

*Za krajo, izgubo ali škodo vaših osebnih predmetov ne odgovarjamo.

* Sedenje ali nagibanje čez okno je smrtno nevarno in je prepovedano.

Ravnanje in ukrepanje v primeru požara

Kaj morate vedeti pred namestitvijo v sobi:

 • preglejte poti reševanje iz hotela, ki so v sobi in na hodniku,
 • bodite pozorni na izhode v sili,
 • seznanite se z lokacijo gasilnih aparatov in z njihovim načinom uporabe,
 • preglejte, kje so v vaši sobi stikala za vklop in izklop gretja oziroma klimatske naprave.

V primeru manjšega požara, najprej ga poskusite pogasiti sami. V primeru potrebe ga lahko pogasite z gasilnim aparatom, ki je nameščen na hodniku. O dogodku nemudoma za tem obvestite recepcijo pastoralnega doma. Gasilni aparati na hodnikih so primerni tudi za gašenje požarov na električni napeljavi.

V primeru večjega požara le tega ne gasite, temveč takoj zapustite sobo in za sabo zaprite vrata ter pohitite do najbližjega zasilnega izhoda.

Varovanje okolja

V času bivanja v hotelu prosimo varujte naše naravno okolje ter poskrbite za racionalno porabo vode in električne energije.

Hramba izgubljenih ali najdenih predmetov

Izgubljene ali najdene predmete hranimo do enega meseca od najdbe. Predmete nato zavržemo.

Prepovedan je vnos ali bivanje hišnih ljubljenčkov.

Izvajanje hišnega reda in kršitve

* Nadzor nad upoštevanjem hišnega reda izvaja osebje. Ti imajo možnost kadarkoli preveriti njegovo izvajanje v vseh prostorih brez predhodnega dovoljenja gosta.

* V primeru kršitev hišnega reda se izvajajo ukrepi prepovedi vstopa, odstranitve iz zunanjih in notranjih prostorov, začasni odvzem snovi ali predmetov ter se zahteva povračilo storjene škode.

* Seznanjenost s hišnim redom

* S potrditvijo rezervacije ali s prijavo se razume, da ste s hišnim redom seznanjeni ter da  ga boste upoštevali.

* Pridržujemo si pravico do spremembe hišnega reda (v primeru posebnih dogodkov).

PREPREČEVANJE BOLEZNI COVID-19

Z namenom preprečevanja  širjenja koronavirusa (v nadaljevanju COVID-19) ter v namenu  zaščite zdravja naših gostov upoštevamo vsa higienska priporočila za izvajanje turistično – gostinske dejavnosti, ki jih je izdal Nacionalni inštitut za javno zdravje ( NIJZ)

 • Dovoljen je vstop le zdravim osebam brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal, oz. osebam z normalno telesno temperaturo do 370C.
 • Ob vstopu na recepcijo  je obvezna uporaba obrazne maske ter  razkužila za roke.
 • Prosimo vas, da na recepcijo in v jedilnico vstopate posamično oz. upoštevate medosebno razdaljo najmanj 1,5 metra oz. 2 metra.
 • Upoštevajte vsa navodila za preprečevanje bolezni COVID-19.

Zdravniška pomoč

V kolikor potrebujete medicinsko pomoč, najbližji Zdravstveni dom se nahaja v Luciji, kateri je oddaljen 5,3 km. Telefonska številka doma je 05/ 620 72 00.

Drugi najbližji dom je Zdravstveni dom Izola, ki je oddaljen 6,4 km. Telefonska številka doma je 05/ 663 50 50.

Lekarne

Najbližje lekarne se nahajajo zraven zdravstvenih domov Lucija in Izola.

Pošte

Najbližja pošta nahaja se v centru Lucije in je oddaljena 5,5 km.

Javni prevoz taksi

V kolikor vas zanima javni prevoz, taksi ali prevoz na letališča, obrnite se na recepcijsko osebje za več informacij in vozne rede.

Banke in bankomati         

Najbližji banki sta Intesa San Paolo Banka in Unicredit banka Slovenija v Luciji. Obe banki sta oddaljeni 5,5 km in se nahajata v centru Lucije.  Najbližji bankomat pa se nahaja v Hotelu Svoboda v Strunjanu in je oddaljen 5 minut hoje. Bankomat je Nove Ljubljanske banke.

TELEFONI IN KONTAKTI

Osebje pastoralnega doma je dosegljivo na naslednjih telefonskih številkah:

Recepcija 05 678-222; 070 444-003

Upravnica: 070 444 008

E-pošta: [email protected]; spletna stran: www.stellamaris.si

Za nujne primere pokličite številko za klice v sili: 112

Scroll to top